top of page

Τι κάνουμε

Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος κάνει μια εργασία για την οποία πολλοί έχουν εσφαλμένη άποψη.Ο ασφαλιστικός σύμβουλος δεν πουλάει ασφάλειες.Αυτή είναι δουλειά της ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται.Η εταιρεία είναι εκείνη η οποία εκδίδει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια,εκείνη τα πουλάει και εκείνη τέλος που αποζημιώνει όταν επέλθει ο κίνδυνος.

Τότε τι δουλειά κάνει ο ασφαλιστικός σύμβουλος; Δουλειά μας είναι σε κάθε επαφή με έναν υποψήφιο πελάτη να συζητάμε μαζί του και κυρίως να ακούμε αυτά που έχει να πει.Τι τον ανησυχεί,τι τον προβληματίζει,ποια είναι τα όνειρά του για το μέλλον και πως σκέφτεται να τα πραγματοποιήσει.

Αυτό που κάνουμε είναι να ερευνήσουμε μέσα από τον διάλογο αν υπάρχουν κίνδυνοι που μπορούν να απειλήσουν τον οικογενειακό προγραμματισμό του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας και να προτείνουμε λύσεις σύμφωνα με την επαγγελματική μας κατάρτιση και εκπαίδευση.

Και η σημαντικότερη υπηρεσία που παρέχουμε βέβαια είναι η καθοδήγηση την ώρα της αποζημίωσης. Είμαστε δίπλα στον ασφαλισμένο ώστε να τρέξουμε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να αποζημιωθεί άμεσα και πλήρως την ώρα που θα έχει ανάγκη.

Business Meeting

Τι δεν κάνουμε

Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος δεν πιέζει. Η δουλειά μας είναι να προτείνουμε λύσεις σε προβλήματα που ενδεχομένως να απειλούν τον πελάτη. Η αποδοχή τους εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνον.

Επίσης δεν μιλάει διαρκώς χωρίς να ακούει. Το μοντέλο ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που είχε επικρατήσει ήταν ο ασφαλιστικός σύμβουλος κατά την συνάντηση με έναν υποψήφιο πελάτη να ξεκινάει να απαγγέλει ένα ποίημα σχετικά με τα φοβερά προϊόντα που είχε δημιουργήσει η ασφαλιστική εταιρεία και για κάποιο λόγο έπρεπε να αγοράσει. Ευτυχώς πλέον αυτή η κατάσταση έχει ξεκινήσει να αλλάζει. Ο επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος ακούει προσεκτικά αυτά που απασχολούν τον άνθρωπο που έχει δίπλα του και προσπαθούν από κοινού να βρουν τις λύσεις.

Πως το κάνουμε

Σε κάθε συνάντηση μας έναν υποψήφιο πελάτη τηρείται μια συγκεκριμένη μεθοδολογία.
Μέσα από τον διάλογο προσεγγίζουμε πιθανούς κινδύνους που ενδέχεται να τον απειλούν,κινδύνους που αρκετές φορές και ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί.
Συμπληρώνουμε το κατάλληλο έντυπο που έχει δημιουργηθεί για ακριβώς για αυτόν τον σκοπό και στο τέλος προκύπτουν κάποια συμπεράσματα.
Αν θεωρούμε σύμφωνα με την κατάρτισή μας ότι υπάρχουν κενά που μπορούν να απειλήσουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή του ,τότε τα επισημαίνουμε και κάνουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τον τρόπο που μπορούν καλυφθούν. Τότε ο πελάτης αποφασίζει για το αν θέλει να προχωρήσει στην εξασφάλιση την δική του και της οικογένειάς του. Είναι πλέον μια δική του απόφαση.

bottom of page